COQ AU NORDIC MED SVAMPE OG BACON

Ingredienser til 4 personer

1 hel kylling
150 g bacon i tern
250 g svampe, gerne forskellige
Olie til stegning
1 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
6 hele peberkorn
2-3 timiankviste
2 laurbærblade
1 dåse Carlsberg Nordic Gylden Bryg
200 g skalotteløg
Majsstivelse til jævning
Sukker
½ bundt persille

TILBEHØR:

Brød, kartofler eller ris

Instruktioner

Parter kyllingen i ben, vinger og bryststykker med en skarp kniv. Steg bacontern sprøde i en dyb
sauterpande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Rens svampe, skær dem i mindre stykker, og brun
dem i baconfedtet på panden. Læg dem til side.

Brun kyllingestykkerne på panden i lidt olie. Tilsæt knust hvidløg, og lad det stege med på panden. Krydr
med salt og peber. Tilsæt peberkorn, timian og laurbærblade. Hæld Carlsberg Nordic Gylden Bryg ved, og
lad kyllingestykkerne simre i 30 minutter. Pil skalotteløg. Vend løg, bacon og svampe sammen med
kyllingestykkerne på panden, og lad det simre videre i 15 minutter.

Rør lidt majsstivelse ud i koldt vand i en kop til en jævning. Rør den i saucen lidt ad gangen til saucen får en tilpas tyk konsistent.

Smag retten til med sukker, salt, peber og friskhakket persille, og server med det valgte tilbehør.
Drik gerne Carlsberg Nordic Gylden Bryg til.

Velbekomme!