FARSBRØD MED TOMATSAUCE OG GRATINERET BROCCOLI

Ingredienser til 4 personer

1 lille løg
2 fed hvidløg
1 gulerod
50 g bacon i tern
½ dl mælk
25 g havregryn
½ kg hakket kyllingefars (okse- eller kalvekød kan også bruges)
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 æg
1 spsk. Worcestershiresauce
300 g cherrytomater
1 dåse hakkede tomater
1½ dl vand
½ dl revet gouda
1 broccoli
Olivenolie
TIL SERVERING: Pasta eller godt brød.

Instruktioner

Tænd ovnen på 200°. Pil og hak løg og hvidløgsfed. Skræl guleroden og skær den i tern.
Steg bacon, løg, hvidløg og gulerod i en gryde til løgene er klare.

Hæld mælk over havregrynene i en skål og lad dem stå i 5 minutter. Rør kødet med salt, peber,
baconblandingen, havregrynene, tomatpuré, æg og Worcestershiresauce. Form farsen til 4 små farsbrød,
og læg dem i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen i 15 minutter. Skyl og halvér tomaterne og fordel dem i
ovnfadet sammen med hakkede tomater og vand.

Drys med det meste af den revne parmesan, og bag farsbrødene i ovnen i yderligere 15 minutter. Skyl broccoli, del den i buketter, og skær dem i tykke skiver.

Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med lidt olie og drys med resten af gouda’en.
Bag broccolien i ovnen sammen med farsbrødene i ca. 10 minutter. Servér evt. med kogt pasta eller brød
til.

Velbekomme!