GRYDERET FRA PROVENCE

Ingredienser til 4 personer

1 kg oksebov
1⁄2 liter rødvin
2 løg
2 kviste rosmarin 3 laurbærblade
6 kviste timian
Revet skal af 1⁄2 usprøjtet appelsin
1 tsk. sorte peberkorn
4 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
2 spsk. olivenolie
150 g bacon i tern
Salt og friskkværnet peber
1 lille dåse koncentreret tomatpuré 3 dl kalvefond eller vand
100 g oliven

TILBEHØR:
Kartoffelmos, pasta eller ris

Instruktioner

Skær oksekødet i store tern og kom det i en beholder sammen med rødvin, 1 løg i tynde både, 1 kvist rosmarin, 2 laurbærblade, 3 kviste timian, revet appelsinskal, peberkorn og 2 fed hvidløg i skiver. Lad det marinere i køleskabet natten over. Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. Sigt marinaden og gem den. Skær det andet løg i tynde strimler, og hak resten af hvidløget fint. Skær gulerødder i tykke skiver og bladselleri i lidt tyndere skiver. Varm olien i en gryde og brun kødet grundigt. Tag det op og læg det til side. Kom bacon i gryden og steg det. Til det er gyldent og sprødt. Tilsæt gulerødder, bladselleri og hvidløg og steg videre et par minutter. Km tomatpuré i og kom så kødet tilbage i gryden, og vend det og sammen med grøntsagerne. Krydr med salt og peber og kom resten af rosmarin, laurbærblad og timian ved. Hæld den sigtede marinade over sammen med kalvefond eller vand. Lad retten simre i 2 timer under låg. Fjern låget, tilsæt oliven og lad sauce koge ind i 15 minutter.

Velbekomme!